Acupunctuur behandelingen

Verslavingen

Acupunctuur kan helpen de afkicksymptomen te verminderen door de stofwisseling in de hersenen te veranderen, het endorfineniveau te verhogen en de dopamine- en serotoninehuishouding te normaliseren.

Stoppen met roken

Roken is een geestelijke verslaving. Nicotine is de belangrijkste stof die voor deze verslaving verantwoordelijk is. Het lijkt een medicijn voor emoties. Door een sigaret lijk je te ontspannen, deze ontspanning is echter schijn: in werkelijkheid veroorzaakt roken stress en verlaagt het de gemoedsrust. Als u stopt met roken krijgt u vaak te maken met allerlei bijverschijnselen. Zo kunt u sneller geïrriteerd raken, last krijgen van eetbuien, onrustige gevoelens, slapeloosheid of andere klachten. Dit kunnen redenen zijn om weer te beginnen met roken. Begeleiding is dus heel belangrijk.

Ooracunpunctuur ook wel auriculotherapie. genoemd, geeft een stabiliserende signaal af, waardoor de rookbehoefte afneemt. Tevens verminderd het de ontwenningsverschijnselen en neemt gewicht niet of nauwelijks toe. Als u bent gestopt met roken maakt het lichaam van de gelegenheid gebruik om gifstoffen kwijt te raken. Extra water drinken helpt u hierbij. Daarnaast kan ik u nog persoonlijke adviezen geven met betrekking op uw leefstijl/eetgewoonte.

Tip: het is belangrijk om te weten waarom je rookt, en hoe je het beste kan stoppen. Lees praktische tips om u op weg helpen. stoppen-met-roken »

 

Eetverslaving of overgewicht

Wanner er sprake is van overgewicht is vaak de Energiehuishouding en de biologische klok uit balans. Het is heel belangrijk om te weten waarom deze energiehuishouding uit balans is. Functioneren uw organen goed? Wanneer en wat eet u? Hoe is uw ontlasting? Slaapt u goed en voldoende? Ervaart u veel stress? Onze biologische klok en de stofwisseling in onze organen kunnen o.a. van slag raken, bij te veel stress of te weinig voeding (stoffen).

Eetverslaving: Als onze energiebalans en/of biologische klok verstoord is krijgen we meer behoefte aan suiker of ongezonde snacks. Tegelijkertijd voelen we ons bij een verstoorde energiehuishouding vaak wat onrustig of gespannen. Ook dat zet ons aan tot eten, want dan voelen we ons vaak (tijdelijk) wat prettiger. Zo raken we in een vicieuze cirkel.

Oor acupunctuur kan bij afvallen helpen zoals het bij stoppen met roken het verlangen naar nicotine verminderd. Acupunctuur stimuleert op milde wijze de spijsvertering en stofwisseling. Daarnaast is het aanpassen van uw leefstijl/eetgewoonte heel erg belangrijk voor blijvend effect.