Acupunctuur Fjodor Poort Hoogeveen en Zwolle

Soorten behandelingen

Klassieke acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeswijze. Zij heeft een duidelijk holistisch uitgangspunt, waarbij de mens als eenheid van lichaam en geest wordt gezien. In een gezonde situatie is de energie in de mens in evenwicht. Wanneer dit evenwicht verstoort raakt ontstaan er klachten. Acupunctuur is erop gericht dit evenwicht te herstellen en te handhaven. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand tegen ziekten, verhoogt de pijndrempel en vergroot de levenslust, zonder bijwerkingen! Lees hier meer over de voordelen van acupunctuur als aanvullende behandeling bij kanker of over de verlichtende effecten van acupunctuur bij depressie of andere psychische klachten.

auriculotherapie

Ooracupunctuur

De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met ooracupunctuur (auriculotherapie). Deze therapie helpt goed bij verschillende chronische pijnklachten, chronische vermoeidheid en migraine. Ik heb mij hiernaast ook verdiept en getraind in de ooracupunctuur volgens de Duitse arts prof. dr. Frank Bahr. Deze vorm van acupunctuur is met name zinvol bij therapie blokkades. Therapie blokkades zitten met name in het gebit maar ook in de (neus)amandelen, darmen en in de psyche. Deze stoorvelden zijn te behandelen in het oor middels verblijfsnaalden. In 2013 heb ik nascholingen hierover gehad en langzamerhand ervaring mee opgedaan. Zo heb ik verschillende clienten met chronische pijn, vermoeidheid, allergie en hoofdpijnen kunnen helpen die niet geholpen konden worden met andere regulier en complementair geneeskundige behandelingen.

Fjodor-poort Acupunctuur

Fjodor Poort heeft zich gespecialiceerd in onderstaande klachten:

Pijnbestrijding   Hooikoors  hyperventilatie   gewrichtsklachten   slaapproblemen   Allergie,  astma   Perifere neuropathie  stoppen met roken rugpijn  hoge bloeddruk  sinusitis  ondersteuning bij chemotherapie

Ik ben lid van:
NVA  De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur »
KAB klachtencommissie »
Mijn agb code is: 90025323.

Oor Acupunctuur & pijnbestrijding

Gewrichtsklachten, rugpijn

auriculotherapie-Fjodor-Poort

auriculotherapie

De laatste jaren heb ik goede resultaten geboekt met het behandelen van pijnklachten die niet door de reguliere geneeskunde op te lossen zijn. Ik gebruikt hier oor-acupunctuur voor. Ooracupunctuur wordt steeds populairder onder de arts-acupuncturisten. Oor-acupunctuur is goed inzetbaar bij aangezichtspijn (trigeminus neralgie), pijn bij gordelroos, whiplash, lage rugpijn, gewrichtsklachten zoals Reuma, zware benen, rusteloze benen en vochtophoping in ledematen.

methode van Dr. Voll

Electro acupunctuur

In de elektro-acupunctuur worden de acupunctuurpunten vooral aan de handen en voeten gemeten. Dr.Voll ontwikkelde een speciaal apparaat om deze punten te meten. Zodra er sprake is van een ziekte of aandoening verandert deze meetwaarde. Bij het apparaat van Voll wordt gebruik gemaakt van zeer lage gelijkstroom. Deze stroom gaat via een handelektrode door het lichaam. Een afwijkende meetwaarde in het acupunctuurpunt kan gemeten worden. Dan kan bekeken worden met welke veelal homeopathische of orthomoleculaire middelen het evenwicht hersteld kan worden. Deze worden in het meetcircuit meegenomen, een passend middel zal de meetwaarde verbeteren.

Electro acupuntuur