Acupunctuur Hoogeveen en Zwolle

Acupunctuur behandeling

Hoe gaat het in zijn werk?

Intake gesprek en onderzoek

Een eerste consult begint altijd met een uitgebreid vraaggesprek. Uw klachten worden in kaart gebracht en ook is er aandacht voor ogenschijnlijke bijzaken, zoals slaapritme en vertering. Deze informatie geven een completer beeld van uw gezondheid. Op deze manier kan de klacht op holistische wijze benaderd worden. Na het vraaggesprek voel ik uw pols en bekijk ik uw tong, twee belangrijke peilers van de klassieke acupunctuur diagnostiek.

Daarna begin ik met behandelen met acupunctuur en geef ik leefstijl en voedingsadviezen die passen bij het energiepatroon. Ik bespreek een behandelplan waarin ik voorstel om minimaal 4 keer te behandelen. Die tijd is vrijwel altijd nodig minimaal nodig om iemand klachtenvrij te krijgen of iets te kunnen zeggen of een behandeling al dan niet aanslaat.

Acupunctuur Fjodor-Poort

Fjodor Poort heeft zich gespecialiceerd in onderstaande klachten:

Pijnbestrijding   Hooikoors  hyperventilatie   gewrichtsklachten   slaapproblemen   Allergie,  astma   Perifere neuropathie  stoppen met roken rugpijn  hoge bloeddruk  sinusitis  ondersteuning bij chemotherapie

Poort acupunctuur naalden

Vervolg behandeling

De behandeling wordt meestal gelijk de eerste keer uitgevoerd. Ik plaats zorgvuldig kleine naalden op punten die de energie in uw lichaam kunnen beïnvloeden. U voelt een kleine vrijwel nooit pijnlijk prikje. Acupunctuurpunten waarvan veel werking uitgaat geeft een enkele keer een licht vervelend gevoel. Soms gebruik ik Moxa (bijvoetskruid) of infrarood energielamp om de naalden te verwarmen en de energiestroom te stimuleren. Daarnaast pas ik ook (Chinese) ooracupunctuur toe.

Tijdens de tweede behandeling zal ik naast de acupunctuur behandeling ook aandacht besteden aan de eerder gegeven leefstijl en voedingsadviezen.

Verloop van de behandeling

Na 4 tot 6 wekelijkse behandelingen zal er een evaluatie plaats vinden. 80% van mijn klanten reageren goed op acupunctuur. Soms komt de behandeling langzaam opgang en dient er geduld betracht te worden en zie ik pas resultaat na 3 of 4 behandelingen. Dit is erg afhankelijk van de klacht. Mocht blijken dat u na 4 behandelingen nog niet reageert dan kunnen we na een evaluatie ervoor kiezen de ooracupunctuur volgens Bahr in te zetten.
Fjodor-poort Acupunctuur

Oor Acupunctuur & pijnbestrijding

Gewrichtsklachten, rugpijn

auriculotherapie-Fjodor-Poort

auriculotherapie

De laatste jaren heb ik goede resultaten geboekt met het behandelen van pijnklachten die niet door de reguliere geneeskunde op te lossen zijn. Ik gebruikt hier oor-acupunctuur voor. Ooracupunctuur wordt steeds populairder onder de arts-acupuncturisten. Oor-acupunctuur is goed inzetbaar bij aangezichtspijn (trigeminus neralgie), pijn bij gordelroos, whiplash, lage rugpijn, gewrichtsklachten zoals Reuma, zware benen, rusteloze benen en vochtophoping in ledematen.

Praktijk voorbeelden

Ik had een cliënt met een flinke slijmbeursontsteking aan haar heup. Ze had hier al vele maanden last van en kon moeilijk lopen. Pijnstillers van de huisarts hielpen niet. Klassieke acupunctuur sloeg ook niet aan. Met de stoorveld therapie volgens Bahr bleek ze een verstoring te hebben in een wortelkanaal. Ik heb t behandeld met ooracupuntuur en haar klachten verdwenen volledig.

Hooikoorts. Bij een cliënt was een  allergie  voor boom- en graspollen vastgesteld. Bij hem kwam ik een stoorveld tegen in het gebit en heb stoorveld therapie volgens Bahr ingezet. Na enkele behandelingen was hij klachtenvrij. Een jaar later kwamen de klachten in het hooikoortsseizoen terug. Na twee behandelingen was hij weer klachtenvij.