Acupunctuur behandelingen

Gewrichtsklachten
Pijnklachten als rugpijn, nekpijn, schouderpijn maar ook hoofdpijn of migraine kunnen ons dagelijks leven zeer ontregelen. Acupunctuur werkt als natuurlijk middel om pijn te bestrijden.

Artrose, artritis, reuma

Als arts acupuncturist merk ik dat mijn patiënten behoefte hebben aan informatie over hun klacht in de termen van reguliere geneeskunde. Ik leg dan hun klacht uit zowel in reguliere als complementaire kader. Ik vind het belangrijk dat mensen bewust worden van hun leefstijl. Een leefstijl die niet bij je past kunnen klachten veroorzaken. Een van de redenen waarom ik als arts acupunctuur ging studeren, is het feit, dat ik liever niet de klachten van mensen wil onderdrukken maar het zelf herstellend vermogen wil stimuleren. Daarnaast is het zo, dat acupunctuur in tegenstelling tot reguliere medicatie geen bijwerkingen heeft. Een mooi voorbeeld hiervan is het behandelen van chronische pijn zoals bij artrose (gewrichtsslijtage).

Agemene informatie over “last van je gewrichten” lees je op thuisarts.nl »

Praktijk voorbeelden

Man van 52 jaar, hovenier. De laatste jaren ervaart hij toenemende nekklachten die werden behandeld door fysiotherapie en zo nu en dan neemt hij bij erge pijn een pijnstiller. Zijn werk als hovenier heeft hij altijd, met pijnklachten, kunnen blijven doen. Op de röntgenfoto werd gewrichtsslijtage vastgesteld. Ik heb hem eerst 4 keer wekelijks behandeld, daarna 3 keer om 14 dagen. Na de 2e behandeling ervoer hij duidelijk verlichting. Bij de laatste behandeling was hij helemaal klachten vrij. Na 1 jaar kwam de klachten toch weer terug en heb ik hem 4 keer behandeld waarna hij weer klachten vrij was.

Acupunctuur Fjodor-Poort

Vrouw van 75 jaar, met rechterheup- en nekklachten ten gevolge van gewrichtsslijtage, vastgesteld op de röntgenfoto. Klachten zijn al bijna 5 jaar aanwezig in toenemende mate. In het dagelijks leven ervaart ze problemen met huisschoonmaak, lopen (meer dan 300 m. kan ze niet). Ook autorijden van langere afstanden wordt lastiger omdat ze haar nek moeilijker kan bewegen. Behalve beperkingen heeft ze hierbij ook pijn. ’s nachts wordt ze vaak wakker door de pijn.

Ik heb haar 5 keer wekelijks behandeld, en zit nu in de fase van 1 keer in de 2 weken. Na de eerste behandeling had ze al veel minder pijn en kan goed slapen. Cijfer (kwaliteit van leven) is gegaan van 3 naar een 6-. Daarna ging het langzamerhand naar een 7. Met name de pijn is veel minder, haar nek is beweeglijker. Alleen de beperkingen in haar rechter heup is nauwelijks verminderd en met name als ze teveel doet ervaart ze een kleine terugslag. Ze heeft nu toch besloten het advies van de orthopeed te volgen en te kiezen voor een nieuwe heup.