Acupunctuur Fjodor Poort Hoogeveen en Zwolle

Auriculotherapie

de methode van F. Bahr.

Oor acupunctuur

Ooracupunctuur is anders dan de klassieke acupunctuur en kan daarom een meerwaarde hebben. De grondlegger voor de moderne auriculotherapie is Paul Nogier. Hij was neuroloog en ontdekte dat het oor een projectie is van het lichaam. In 1957 publiceerde Paul Nogier zijn werk. Zelfs in China, de bakermat van de acupunctuur, heeft een groot deel van de bevindingen van Paul Nogier overgenomen.

Bij chronisch moeilijk behandelbare klachten is ooracupuntuur zeer succesvol gebleken. In Duitsland is dr. Frank Bahr bekend. Een belangrijk onderdeel in een uitgebreid systeem van stoorveld diagnostiek en behandeling. Heel veel mensen dragen zonder het zelf te weten een stoorveld die een negatief effect heeft op het lichaam en uiteindelijk leiden tot chronische klachten.

Deze stoorvelden veroorzaken therapie resistentie in de reguliere, maar ook complementaire (beter woord voor alternatieve) zorg. Vaak zijn deze stoorvelden chronische (kleine) ontstekingen van wortelkanaal, amandelen of bijholtes, maar ook littekens (b.v. blindedarm), gifstoffen (b.v. amalgaan) of (stille) depressies.

De methode

De punten zoek ik op in het oor met een puntzoeker. Bij pijn klachten is het corresponderende punt gevoelig. Bij andere klachten is de huidweerstand lager waardoor je met een signaal het punt kan vinden. Deze punten kun je afhankelijk van de klacht en de persoon behandelen met kleine oornaalden of verblijfsnaalden. Het oor geeft zelf aan welke punten behandeld dient te worden, zo heb je veel meer kans op succes!

Mijn ervaring is dat in 70 % van de gevallen een wortelkanaal de oorzaak is. Je kunt de stoorvelden behandelen met verblijfsnaalden in het oor waardoor deze stoorvelden na verloop van tijd verdwijnen. Sinds 2013 heb ik veel nascholingen gevolgd op dit gebied en steeds meer ervaring gekregen. Zo heb ik met deze methode tientallen cliënten met succes behandeld.

Fjodor-poort Acupunctuur

Fjodor Poort heeft zich gespecialiceerd in onderstaande klachten:

Pijnbestrijding   Hooikoors  hyperventilatie   gewrichtsklachten   slaapproblemen   Allergie,  astma   Perifere neuropathie  stoppen met roken rugpijn  hoge bloeddruk  sinusitis  ondersteuning bij chemotherapie

Ik ben lid van:
NVA  De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur »
KAB klachtencommissie »
Mijn agb code is: 90025323.

Oor Acupunctuur & pijnbestrijding

Gewrichtsklachten, rugpijn

auriculotherapie-Fjodor-Poort

auriculotherapie

De laatste jaren heb ik goede resultaten geboekt met het behandelen van pijnklachten die niet door de reguliere geneeskunde op te lossen zijn. Ik gebruikt hier oor-acupunctuur voor. Ooracupunctuur wordt steeds populairder onder de arts-acupuncturisten. Oor-acupunctuur is goed inzetbaar bij aangezichtspijn (trigeminus neralgie), pijn bij gordelroos, whiplash, lage rugpijn, gewrichtsklachten zoals Reuma, zware benen, rusteloze benen en vochtophoping in ledematen.

Ik had een cliënt met een flinke slijmbeursontsteking aan haar heup. Ze had hier al vele maanden last van en kon moeilijk lopen. Pijnstillers van de huisarts hielpen niet. Klassieke acupunctuur sloeg ook niet aan. Met de stoorveld therapie volgens Bahr bleek ze een verstoring te hebben in een wortelkanaal. Ik heb t behandeld met ooracupuntuur en haar klachten verdwenen volledig.

Hooikoorts. Bij een cliënt was een allergie voor boom- en graspollen vastgesteld. Bij hem kwam ik een stoorveld tegen in het gebit en heb stoorveld therapie volgens Bahr ingezet. Na enkele behandelingen was hij klachtenvrij. Een jaar later kwamen de klachten in het hooikoortsseizoen terug. Na twee behandelingen was hij weer klachtenvij.