Acupunctuur behandelingen

Allergieën

Stuifmeel, huidschilfers van huisdieren en huisstofmijten kunnen allemaal een allergische reactie in de luchtwegen veroorzaken. Milde maar soms al zeer vervelende klachten zijn de loopneus, jeukende ogen en niezen. Hooikoorts is heel goed met ooracupunctuur te behandelen. Fjodor Poort Acupunctuur heeft al veel patiënten met goed resultaat behandeld.

Hooikoorts, Astma

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op de stuifmeelkorrels (pollen). Het afweermechanisme van het lichaam is in de war en beschouwen de onschadelijke pollen als indringers. Het lichaam maakt een stof aan (histamine) om ze te bestrijden. Sommige mensen verdragen de stof niet en krijgen vervolgens hooikoorts. Hooikoorts leidt tot overprikkeling van de slijmvliezen van neus en keel en het kan jeukende, tranende en branderige ogen veroorzaken. Ook niezen en benauwdheid komen veel voor. Bovendien kan hooikoorts leiden tot vermoeidheid en een gevoel van algehele malaise.

Hooikoorts wordt veroorzaakt door een niet goed werkend afweermechanisme. Door heel dunne naaldjes op verschillende punten op het lichaam aan te brengen en de energiestroom te reguleren. Gemiddeld blijkt dat er na zes behandelingen een duidelijke klachtenvermindering optreedt of dat de klachten geheel verdwijnen. Eventueel zal tijdens het ‘hooikoortsseizoen’ een aantal nabehandelingen nodig zijn.

Met acupuntuur kan je ook Chronisch verkoudheid, Chronisch keel problemen en astma goed behandelen

Acupunctuur & (atopisch) eczeem

Deze jeukende huidontsteking is chronisch, vaak levenslang sluimerend aanwezig met actieve periodes. Het kan erfelijk zijn. Atopisch eczeem is onderdeel van het atopisch syndroom dat bestaat uit eczeem, hooikoorts en astma. De westerse behandeling bestaat uit uitwendige zalf op basis van corticosteroïden of teerzalf en een inwendige kuur van Antihistaminica of corticosteroïden.

De Chinese geneeskunde ziet atopisch eczeem als een ernstige verstoring van het energetisch systeem. We onderscheiden zeven typen. De diagnose wordt gesteld aan de hand van de plaats en uiterlijk van het eczeem. Het eczeem kan namelijk verschillende vormen aannemen: droog en rood, droog met verhardingen, met papels, pustels, gele korsten, vochtblaasjes en sijpelend vocht, met duidelijke grens met de gezonde huid of vage grens met gezonde huid. De mate van de jeuk en de tijd in het etmaal waarop de jeuk het hevigst is, zijn ook van belang. Daarnaast kijken wij naar het functioneren van orgaan systemen.

Diagnose en behandelplan
Ik zal u vragen stellen over bijvoorbeeld uw spijsvertering, transpireren en uw slaappatroon. Op grond van deze informatie stellen ik een diagnose en bepaal ik uw behandelplan en het verwachte aantal behandelingen. Die zullen bestaan uit wekelijkse acupunctuur (later afgebouwd naar eenmaal per twee of drie weken).

Daarnaast kan mijn collega Martina Capousek Chinese kruiden adviseren. Martina Capousek »  heeft in 2010 een speciale dermatologie opleiding gevolgd in Engeland (Practical Dermatology , TCM Diploma Course with Mazin Al-Khafaji). Ze heeft inmiddels veel ervaring opgedaan en goede resultaten behaald met urticaria, acné, rosacea, eczeem en psoriasis. De behandelduur is drie tot zes maanden

martina-capousek-acupuncturist