Acupunctuur behandelingen

Allergieën

Stuifmeel, huidschilfers van huisdieren, huisstofmijten schimmels en voedingsmiddelen kunnen allemaal een allergische reactie veroorzaken. Allergie kan zorgen voor groot ongemak zoals verstopte luchtwegen, moeite met ademen, uitslag, darmklachten of irritatie aan de ogen en huid.

Voedselallergie, Huisstofmijt

Alergische reactie aan de luchtwegen

Stuifmeel, huidschilfers van huisdieren en huisstofmijten kunnen allemaal een allergische reactie in de luchtwegen veroorzaken. In ernstiger gevallen kan ook forse benauwdheid ontstaan zoals een allergisch astma.

De bekendste luchtwegallergie is hooikoorts wat een allergie voor stuifmeel (pollen) van planten en bomen is. De meeste hooikoorts patiënten hebben klachten tijdens de bloeiperiode van grassen.  Vooral bij warm en droog weer zweven er veel pollen in de lucht. Deze pollen komen in aanraking met het neusslijmvlies en de oog slijmvliezen, waardoor de allergische reactie optreedt. Acupunctuur kan verlichting geven bij de klachten van hooikoorts en je weerbaarder maken tegen pollen.

Lees meer over hooikoort behandelen met acupuntuur

 

Huisstofmijt

Mensen die allergisch zijn voor huisstof, huisstofmijt of dieren, hebben vaak dezelfde klachten als mensen met hooikoorts. Ook voor deze klachten biedt acupunctuur verlichting.

 

Het spijsverteringskanaal

Als je voedingsmiddelen eet waar je allergisch voor bent krijg je meestal problemen met de spijsvertering. Prikkelende sensaties in de mond en in ernstiger gevallen ook zwelling van de tong en het strottenhoofd. Ook kan diarree een uiting zijn van allergie voor bepaalde voedingsmiddelen.

Heb je last van een allergie, bijvoorbeeld hooikoorts, en overweegt je met acupunctuur je allergie aan te laten pakken? Of wil je meer weten over een behandeling bij Fjodor Poort neem dat vrijblijvend contact met mij op.

Fjodor Poort is drs. geneeskunde en acupuncturist. Hij biedt door de combinatie van zijn jarenlange ervaring als Westers opgeleid arts en zijn traditioneel Chinees geneeskundige scholing een totale benadering die je verder kan helpen in het vinden van meer balans tussen lichaam en geest.

Acupunctuur & (atopisch) eczeem

Deze jeukende huidontsteking is chronisch, vaak levenslang sluimerend aanwezig met actieve periodes. Het kan erfelijk zijn. Atopisch eczeem is onderdeel van het atopisch syndroom dat bestaat uit eczeem, hooikoorts en astma. De westerse behandeling bestaat uit uitwendige zalf op basis van corticosteroïden of teerzalf en een inwendige kuur van Antihistaminica of corticosteroïden.

De Chinese geneeskunde ziet atopisch eczeem als een ernstige verstoring van het energetisch systeem. We onderscheiden zeven typen. De diagnose wordt gesteld aan de hand van de plaats en uiterlijk van het eczeem. Het eczeem kan namelijk verschillende vormen aannemen: droog en rood, droog met verhardingen, met papels, pustels, gele korsten, vochtblaasjes en sijpelend vocht, met duidelijke grens met de gezonde huid of vage grens met gezonde huid. De mate van de jeuk en de tijd in het etmaal waarop de jeuk het hevigst is, zijn ook van belang. Daarnaast kijken wij naar het functioneren van orgaan systemen.

Diagnose en behandelplan
Ik zal u vragen stellen over bijvoorbeeld uw spijsvertering, transpireren en uw slaappatroon. Op grond van deze informatie stellen ik een diagnose en bepaal ik uw behandelplan en het verwachte aantal behandelingen. Die zullen bestaan uit wekelijkse acupunctuur (later afgebouwd naar eenmaal per twee of drie weken).

Daarnaast kan mijn collega Martina Capousek Chinese kruiden adviseren. Martina Capousek »  heeft in 2010 een speciale dermatologie opleiding gevolgd in Engeland (Practical Dermatology , TCM Diploma Course with Mazin Al-Khafaji). Ze heeft inmiddels veel ervaring opgedaan en goede resultaten behaald met urticaria, acné, rosacea, eczeem en psoriasis. De behandelduur is drie tot zes maanden

martina-capousek-acupuncturist