Acupunctuur en Hoge bloeddruk

Duizelig, Hart en vaatziekte, kortademig

Acupunctuur en Hoge bloeddruk

Wanneer heb je hoge bloeddruk?

Er is sprake van hoge bloeddruk wanneer de druk hoger is 140 mm Hg bovendruk en 95 mm Hg onderdruk. De diagnose hoge bloeddruk wordt pas na verschillende metingen gesteld. Gelukkig is het hebben van hoge bloeddruk niet levensbedreigend maar op lange termijn kunnen de gevolgen toch groot zijn. Zeker bij een bloeddruk van 220 over 120 en hoger. 

Wanneer krijg je klachten?
Meestal geen tenzij de bloeddruk hoger wordt dan 200 mmHg bovendruk. Klachten die je kan krijgen zijn hoofdpijn, kortademigheid,  problemen met zien en of duizeligheid.

Is hoge bloeddruk gevaarlijk?

Het hebben van hoge bloeddruk (constant een te hoge druk op de slagaderen) kan op lange termijn schadelijke voor je lichaam zijn. het is bekent dat het Hart en vaat-ziekte, nierfalen en aderverkalking kan veroorzaken.

Oorzaken van hoge bloeddruk:
1. roken;  2. te zout eten; 3. veel alcohol drinken;  4. veel drop eten;  5. bepaalde medicijngebruik, zoals pijnstillers of corticosteroïden;  6. anticonceptiepilgebruik;  7. diabetes;  8. overgewicht;  9. langdurige stress;  10. erfelijke aanleg. In sommige families komt een hoge bloeddruk vaker voor.  11. Zeldzaam zijn (bij)nieraandoeningen en slaapapnoe (minder 5 %)

Therapie bij hoge bloeddruk:

Gelukkig kan je er zelf veel aan doen. Zo kan je je levenstijl aanpassen door bv meer te gaan bewegen, minder en gezonder te eten of zorgen voor minder stress. Ook kan je huisarts medicatie voorschrijven.  

Behandeling middels ooracupunctuur
De laatste maanden heb ik verschillende clienten met succes behandeld met ooracupunctuur. Er zijn verschillende punten in het oor die de bloeddruk kunnen beinvloeden. Met een weerstandmeter ook wel 'puntzoeker' genoemd ga ik over het oor. Aan de veranderingen van de polsslag kan ik aflezen waar de bron zit van je niet prettig voelen, welke organen daar een rol bij kunnen spelen en welke emotionele blokkades je dwars kunnen zitten.

Mijn  aanpak met (oor)acupunctuur

  1. Kleine oornaaldjes (voor gevoelige mensen)
  2. Miniscule nauwelijks voelbare verblijfsnaalden (verblijven tot max 2 weken in het oor)
  3. Grotere Asp verblijfsnaalden.

Wetenschappelijk onderzoek
Er is onderzoek gedaan naar de effecten van ooracupunctuur en hoge bloeddruk, waarin de bloeddruk verlaagt wordt d.m.v. ooracupunctuur. Het betreft een onderzoek waarbij een groep wel ooracupunctuur kreeg en de andere niet.  Lees het onderzoek  » hypertension auriculotherapy

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor meer informatie over acupunctuur, een afspraak of een kosteloos kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Drs. Fjodor poort.

Bel: 06 1659 4272
Of stuur een bericht naar: info@fjodorpoort.nl
Acupunctuur Hoogeveen

Werkzaam in Hoogeveen en Zwolle

Fjodor Poort
Drs. geneeskunde en Acupuncturist

Fjodor Poort was 8 jaar lang werkzaam als regulier arts. In 2000 opende hij zijn acupunctuurpraktijk.
Hij is nu werkzaam als acupuncturist in Hoogeveen en Zwolle.

Locatie Hogeveen

Complementair medisch Centrum
Middenweg 51
7906 LK Hoogeveen
061659 4272

Locatie Zwolle

Bloesemacupunctuur
Zonnebloemstraat 29 A
8012 XH Zwolle
061659 4272