Acupunctuur in Hoogeveen en Zwolle

Acupunctuur & Stoorvelden verwijderen

Acupunctuur en Stoorvelden verwijderen

Ooracupunctuur

Mensen vragen mij vaak, waarom ik zo veel naaldjes in het oor zet. Ik pas namelijk vaak ooracupunctuur toe. Ooracupunctuur is anders dan de traditionele lichaamsacupunctuur en heeft daarom een meerwaarde. Niet elke acupucturist is vertrouwd met ooracupunctuur!

De grondlegger voor de moderne auriculotherapie is Paul Nogier. Hij was neuroloog en ontdekte dat het oor een projectie is van het lichaam. Met veel doorzettingsvermogen kon hij precies achterhalen welk deel van het lichaam correspondeerde met het punt in het oor. Zo gaf hij b.v. Een pijnprikkel d.m.v. een duimschroef en ontdekte zo het corresponderende punt in het oor. De punten in het oor komen overeen als een foetus in de buik. 

Dr. David Alimni toonde via een MRI aan dat een punt geprikt in het oor oplichtte in de hersenen. In 1957 publiceerde Paul Nogier zijn werk. Zelfs in China, de bakermat van de acupunctuur, heeft een groot deel van de bevindingen van Paul Nogier overgenomen. Ooracupunctuur werkt op een andere manier dan lichaamsacupuctuur. Mijn ervaring is dat cliënten soms meer baat hebben bij ooracupunctuur.

De punten zoek ik op in het oor met een puntzoeker. Bij pijn klachten is het corresponderende punt gevoelig. Bij andere klachten is de huidweerstand lager waardoor je met een signaal het punt kan vinden. Deze punten kun je afhankelijk van de klacht en de persoon behandelen met kleine oornalden of verblijfsnaalden. Het oor geeft zelf aan welke punten behandeld dient te worden, zo heb je veel meer kans op succes!

De belangrijkste indicaties zijn, waar ik ervaring mee heb.
  • Hoge bloeddruk
  • Pijnklachten, ongeacht de oorzaak. Bij acute klachten werkt het vaak meteen!
  • Allergie; hooikoorts, astma of neurodermitis. Vooral hooikoorts werkt erg goed.
  • Functionele klachten; obstipatie, gastritis en hormonale klachten.
  • Psychische klachten; depressies, angsten, slaapproblemen en verslavingen. Slaapproblemen werkt heel goed is mijn ervaring. 
playbutton.png

Video over Acupunctuur en Artritis (gewrichtsontsteking)

Ooracupunctuur behandeling

Ooracupunctuur,

de methode van F. Bahr.

Bij chronisch moeilijk behandelbare klachten is ooracupuntuur zeer succesvol gebleken.
In Duitsland is dr. Frank Bahr bekend. Een belangrijk onderdeel in een uitgebreid systeem van stoorveld diagnostiek en behandeling. Heel veel mensen dragen zonder het zelf te weten een stoorveld die een negatief effect heeft op het lichaam en uiteindelijk leiden tot chronische klachten.

Deze stoorvelden veroorzaken therapie resistentie in de reguliere, maar ook complementaire (beter woord voor alternatieve) zorg. Vaak zijn deze stoorvelden chronische (kleine) ontstekingen van wortelkanaal, amandelen of bijholtes, maar ook littekens (b.v. blindedarm), gifstoffen (b.v. amalgaan) of (stille) depressies.

Mijn ervaring is dat in 70 % van de gevallen een wortelkanaal de oorzaak is. Je kunt de stoorvelden behandelen met verblijfsnaalden in het oor waardoor deze na verloop van tijd, weken tot enkele maanden, verdwijnen. Sinds 2013 heb ik vele nascholingen gevolgd op dit gebied en steeds meer ervaring in gekregen. Zo heb ik eerder op die manier enkele tientallen cliënten met succes behandeld.

Stoorveld in een wortelkanaal kan ziekte veroorzaken.

Ik had een cliënt met een flinke slijmbeursontsteking aan haar heup. Ze had hier al vele maanden last van en kon moeilijk lopen. Pijnstillers en later spuit van de huisarts hielpen niet. Gewone acupunctuur sloeg ook niet aan. Met de stoorveld therapie volgens Bahr bleek ze een verstoring te hebben in een wortelkanaal. Ik heb t behandeld met ooracupuntuur en haar klachten verdwenen volledig.

Een andere cliënt had flinke jeukklachten m.n. In het hooikoortsseizoen. Bij de dermatoloog was vastgesteld dat hij allergisch was voor boom- en graspollen. Ik heb hem behandeld met lichaamsacupunctuur met enkele gewone oorpunten. Dit had enige effect maar uiteindelijk kwam er toch weer verslechtering. Ik heb toen stoorveld therapie volgens Bahr ingezet. Ook hier kwam ik een stoorveld tegen in het gebit. Na enkele behandelingen was hij klachtenvrij. Een jaar later kwamen de klachten in het hooikoortsseizoen in lichtere mate terug. Na twee behandelingen was hij weer klachtenvij.

Veel mensen lopen rond met een of meerdere stoorvelden die klachten veroorzaken. Deze klachten veroorzaken therapie resistentie. De stoorveld therapie volgens Bahr is hier vaak een oplossing voor. Het is niet alleen geschikt met chronische moeilijk behandelbare klachten, maar kan ook goed preventief worden ingezet.

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor meer informatie over acupunctuur, een afspraak of een kosteloos kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Drs. Fjodor poort.

Bel: 06 1659 4272
Of stuur een bericht naar: info@fjodorpoort.nl
Acupunctuur Hoogeveen

Werkzaam in Hoogeveen en Zwolle

Fjodor Poort
Drs. geneeskunde en Acupuncturist

Fjodor Poort was 8 jaar lang werkzaam als regulier arts. In 2000 opende hij zijn acupunctuurpraktijk.
Hij is nu werkzaam als acupuncturist in Hoogeveen en Zwolle.

Locatie Hogeveen

Complementair medisch Centrum
Middenweg 51
7906 LK Hoogeveen
061659 4272

Locatie Zwolle

Bloesemacupunctuur
Zonnebloemstraat 29 A
8012 XH Zwolle
061659 4272