Acupunctuur Hoogeveen en Zwolle

Hoe ziet een acupunctuur behandeling er uit?

Behandeling

Intake gesprek en onderzoek .

Een allereerste acupunctuur behandeling begint uiteraard met vragen over de klacht, de algehele gezondheid en een lichamelijk onderzoek zoals het bekijken van de tong en voelen van de pols. Met alle informatie die nu verkregen heb stel ik een Chinese energie diagnose. Daarna begin ik met behandelen met acupunctuur en geef ik leefstijl en voedingsadviezen die passen bij het energiepatroon. Ik bespreek een behandelplan waarin ik voorstel om minimaal 4 keer te behandelen. Die tijd is vrijwel altijd nodig minimaal nodig om iemand klachtenvrij te krijgen of iets te kunnen zeggen of een behandeling al dan niet aanslaat. Alleen bij acute klachten en kinderen wil ik hier in afwijken.  Deze stuur ik per email of geef mee tezamen met de energie diagnose, leefstijl en voedingsadviezen.

Mocht uit het gesprek blijken dat uw voorkeur uitgaat naar de stoorveld onderzoek van dr. Bahr zullen we dit uitvoeren. In principe hebben we dan ook minimaal 4 behandelingen nodig, alleen de frequentie is anders. Om de verblijfsnaalden zijn werk te laten doen behandel ik 1 bijna altijd keer per 1,5 tot 2 weken.

Eerste behandeling

De behandeling wordt meestal gelijk de eerste keer uitgevoerd. Ik plaats zorgvuldig kleine naalden op punten die de energie in uw lichaam kunnen beïnvloeden. U voelt een kleine vrijwel nooit pijnlijk prikje. Acupunctuurpunten waarvan veel werking uitgaat geeft een enkele keer een licht vervelend gevoel. Soms gebruik ik Moxa (bijvoetskruid) of infrarood energielamp om de naalden te verwarmen en de energiestroom te stimuleren. Daarnaast pas ik ook (Chinese) ooracupunctuur toe.

Vervolg behandeling

Tijdens de tweede behandeling zal ik naast de acupunctuur behandeling ook aandacht besteden aan de eerder gegeven leefstijl en voedingsadviezen.

Beloop

Na 4 tot 6 wekelijkse behandelingen zal er een evaluatie plaats vinden hoe verder.  Vaak komt voor dat clienten snel reageren en zijn ze (bijna) klachtenvrij. Soms komt de behandeling langzaam opgang en dient er geduld betracht te worden en zie ik pas resultaat na 3 of 4 behandelingen. Globaal genomen reageert 80% van mijn klanten goed op acupunctuur. Dit is erg afhankelijk van de klacht. Mocht blijken dat u, afhankelijk van de klacht, na 4 tot 6 behandelingen nog niet reageert kunnen we na een evaluatie ervoor kiezen de ooracupunctuur volgens Bahr  in te zetten. Bij wel wel reageren maar nog klachten hebben kunnen we kiezen om de behandeling voort te zetten vaak iets minder frequent.

Mocht u vanaf het begin onder behandeling zijn evalueren we ook na 4 keer. 
playbutton.png

Video gemaakt door CNN over acupunctuur en kanker

acupuncture-fjodor.jpg

Oor Acupunctuur & pijnbestrijding

Gewrichtsklachten, rugpijn

De laatste jaren heb ik goede resultaten geboekt met het behandelen van pijnklachten die niet door de reguliere geneeskunde op te lossen zijn. Ik gebruikt hier oor-acupunctuur voor. Ooracupunctuur wordt steeds populairder onder de arts-acupuncturisten, zoals dit filmpje van de Nederlandse Arts Acupuncturisten Vereniging laat zien. Oor-acupunctuur is goed inzetbaar bij aangezichtspijn (trigeminus neralgie), pijn bij gordelroos, whiplash, lage rugpijn, gewrichtsklachten zoals Reuma, zware benen, rusteloze benen en vochtophoping in ledematen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor meer informatie over acupunctuur, een afspraak of een kosteloos kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Drs. Fjodor poort.

Bel: 06 1659 4272
Of stuur een bericht naar: info@fjodorpoort.nl
Acupunctuur Hoogeveen

Locatie Hogeveen

Complementair medisch Centrum
Middenweg 51
7906 LK Hoogeveen
061659 4272

Locatie Zwolle

Bloesemacupunctuur
Zonnebloemstraat 29 A
8012 XH Zwolle
061659 4272